Hotspots in de omgeving

Bergen in vogelvlucht

Strand

Het strand van Bergen aan Zee is tot ver buiten Nederland vermaard. Een lange, blonde kuststrook achter de brede duinenrij, met een wijds uitzicht over de Noordzee. Kilometers ruimte voor strandpret en zonplezier in de zomer. En voor eindeloze wandelingen in alle jaargetijden.

Meer info

Duinen

Rondom Bergen aan Zee kun je in elk jaargetijde fantastisch wandelen, zowel in het Noordhollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen. Gewoon op de bonnefooi, of langs een vooraf uitgestippelde route.

Meer info

Bos

De bossen rond Bergen hebben een zeer afwisselende natuur en de gebieden ten noorden en zuiden hebben elk hun eigen karakter. Maar overal is volop gelegenheid om te wandelen en te fietsen in ieder seizoen. Rust, ruimte en stilte. Maar ook mooie plekjes voor een picknick, of om te sporten en spelen.

Meer info

Heerlijk Bergen

Diverse foodtrucks staan verspreid over het terrein en verzorgen culinaire gerechten. De foodtrucks worden gerund door horeca ondernemers uit Bergen en andere (lokale) aanbieders. De nadruk bij Heerlijk Bergen ligt op ongedwongen genieten van de lekkerste streetfood met dorpsgenoten, familie en vrienden.

Meer info

Horeca

Wat dacht u van de Bourbon Room, ’t Parkje, Julie’s , Nero's, Onder de Linde, Cunst, de Oude Prins of een biefstukje bij Loetje om maar een paar restaurants te noemen die Bergen rijk is.

Jazz & Sail

Elk jaar na het zomerseizoen wordt in Bergen en Bergen aan Zee het Jazz & Sail festival georganiseerd. Niet alleen een sprankelijk muziekevenement maar er worden ook zeilwedstrijden georganiseerd en er zijn buitenpodia met diverse optredens. Inmiddels trekt het festival duizenden bezoekers vanuit de omgeving.  Het evenement is ook uitermate geschikt voor een leuke familiedag. Een heerlijke ongedwongen sfeer met op zondag een knetterend afsluitingsfeest in Bergen aan Zee.

Meer info

Museum Kranenburgh

Ruim en licht opgezet kunstmuseum met steeds wisselende exposities van kunstenaars met een link naar Bergen.

Meer info

Natuurgebied Bergen

Tussen Bergen en Bergen aan Zee ligt een prachtig natuurgebied met hoge duinen, uitgestrekte bossen en heidevelden.

 

Ruïnekerk Bergen

Historische evenementenlocatie in hartje centrum. De kerk werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog afgebrand, maar de ruïne werd hierna weer deels herbouwd.

Meer info

Skiclub Ilprimo

Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn er in Bergen geen bergen. Wel is er een skiclub met een echte outdoor skibaan waarop elke dag van het jaar geskied kan worden!

Meer info

Sportclubs

Aan sportfaciliteiten geen gebrek in Bergen. Wandelen en fietsen kan in de omliggende natuur, en voor clubliefhebbers zijn er meerdere sportclubs waaronder sportscholen, een voetbalvereniging en een tennisvereniging.

Meer info

Partners